Wednesday, November 13, 2013

this is all about TRUST



If you are in a relationship, I believe the first rule is being loyal to your other half. What is the reason for you to be in a relationship if you just want to make and give shits to your partner? If you don't want to be loyal, why don't you just be a swinger? Swing from one person to another with no emotional attachment. Life will be simple and easy plus with no drama at all.

I believe in any kind of relationship, straight or LGBT, 

loyalty is a must. Without loyalty, the relationship will sink

like an incomplete ship. Either it is a cruise or a small boat,

 with incomplete part, it will sink no matter what. 


Why play with the heart if you can't preserve it? Don't you know that heart is very fragile like a glass? Once broken, it will never be perfect again even you try to mend it back. Well, you will never understand it because you doesn't want to think about it. You just so selfish and think high of yourself. Wait till you drop and then try to crawl back to the top.


don't play with someone heart, relationship is not about the two person, is all about the things that you can't even know, either you really want to do or not to do it, this is the things you'll ever know 





J'aime voir le remarquent les details que personne ne voit - amèlie




love, 
hayathanizamalek 

Sunday, November 10, 2013

Cheesecake biscuit

saya tak ada la minat memasak ni, tapi selalu la juga cuba cuba untuk masak something or bake something :) 
and this time saya try nak buat cheesecake tanpa bakar, means simpan dalam fridge and tomorrow morning kita dah boleh makan plus duduk rumah sewa and as a student mana la mampu nak beli oven kan ? 

before this saya pernah nak try buat kek batik! okay tak jadi, gila depress :( so saya try buat cheesecake pula , maybe I'm not a type yang boleh masak local punya cake :p hehehe , gila poyo 






bahan bahan 

disgestive biscuit mark and spencer 
susu dutch lady 
cream cheese 
susu pekat manis 
coco crunch 



firstly korang kena pukul cream cheese tu dengan susu pekat manis sekali , and biar dia sampai kembang , itu kira bahan A. Bahan B pula , keluarkan biskut digestive tu satu persatu and rendamkan dia dengan susu dutch lady, Bahan C pula coco crunch tu, diblenderkan sebab nak halus supaya boleh letak kat atas :) 


mula mula, Bahan B tu letak kat atas loyang, then sapukan bahan A and taburkan bahan C , repeat step yang sama sampai penuh satu loyang :)  bila dah siap simpan dalam fridge lebih kurang  4 5 6 jam , then lepas tu potong and boleh makan :) 


easy , simple and sedap , actually biscuit tu boleh la tukar dengan biscuit cracker lain pon takpe, and coco crunch tu nak tukar dengan nestum pon boleh , ikut selera masing masing :) 


selamat mencuba :) 

as long as you bake with love, the cake still taste good 

Friday, November 8, 2013

Chilla Cup Cafe Subang

sebenarnya pergi lepak and minum kat Chilla Cup Cafe ni dah lama dah, tapi tak tahu kenapa lambat betul nak update pasal cafe ni. hihihi sebenarnya , banyak lagi cafe yang pergi juga lepak lepas tu tapi masih lagi tak update update juga




SG-03A , Ground Floor, Subang Avenue,
 Persiaran Kemajuan SS16, 47500 Subang Jaya, Selangor




ni la diantara kawan kawan saya yang sentiasa akan ada untuk teman and cari cafe baru untuk try :)

Fadzli , me , Ain , Ikhwan and Fais 



interior untuk Chilla Cup Subang , nice and cantik , for me kalau ada simple function boleh la buat kat cafe ni :) I just love the interior . easy and simple for the customer 




food kat sini juga recommended oleh saya juga ! sedap and harga juga berpatutan, actually banyak lagi makanan dia yang sedap sedap juga :) 





last but not least, sure la mesti ada camwhore dengan rakan rakan kan :)


by the way, have a nice day everyone