Sunday, November 10, 2013

Cheesecake biscuit

saya tak ada la minat memasak ni, tapi selalu la juga cuba cuba untuk masak something or bake something :) 
and this time saya try nak buat cheesecake tanpa bakar, means simpan dalam fridge and tomorrow morning kita dah boleh makan plus duduk rumah sewa and as a student mana la mampu nak beli oven kan ? 

before this saya pernah nak try buat kek batik! okay tak jadi, gila depress :( so saya try buat cheesecake pula , maybe I'm not a type yang boleh masak local punya cake :p hehehe , gila poyo 






bahan bahan 

disgestive biscuit mark and spencer 
susu dutch lady 
cream cheese 
susu pekat manis 
coco crunch 



firstly korang kena pukul cream cheese tu dengan susu pekat manis sekali , and biar dia sampai kembang , itu kira bahan A. Bahan B pula , keluarkan biskut digestive tu satu persatu and rendamkan dia dengan susu dutch lady, Bahan C pula coco crunch tu, diblenderkan sebab nak halus supaya boleh letak kat atas :) 


mula mula, Bahan B tu letak kat atas loyang, then sapukan bahan A and taburkan bahan C , repeat step yang sama sampai penuh satu loyang :)  bila dah siap simpan dalam fridge lebih kurang  4 5 6 jam , then lepas tu potong and boleh makan :) 


easy , simple and sedap , actually biscuit tu boleh la tukar dengan biscuit cracker lain pon takpe, and coco crunch tu nak tukar dengan nestum pon boleh , ikut selera masing masing :) 


selamat mencuba :) 

as long as you bake with love, the cake still taste good 

No comments: